Cyprus Dinsdag, 11. Oktober 2016
16:00 uur
Nederland
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Donny van de Beek 17. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nikolas Ioannou 20. / Kopbal
1 : 2 Torinfos in de Ticker Steven Bergwijn 41. / Schot met rechts  (Riechedly Bazoer)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Riechedly Bazoer 57. / Schot met links  (Steven Bergwijn)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Steven Bergwijn 66. / Schot met rechts  (Donny van de Beek)

90'
Jong Oranje heeft zich in de tweede helft van zijn beste kant laten zien. Steven Bergwijn nam de ploeg gedurende zijn basisdebuut bij de hand en was na rust goed voor een assist en een doelpunt. Het is helaas niet genoeg voor Jong Oranje om zich te kwalificeren voor het EK, omdat het niet bij de beste nummer twee's hoort. De resultaten op de andere velden hebben daarvoor gezorgd.
90'
90'
Gele kaart voor Ricardo Kishna (Nederland)
In de blessuretijd loopt Kishna nog tegen een gele kaart op door een overtreding op Karo.
89'
Bijna scoort Cyprus een tweede treffer. Iosifidis raakt het aluminium met zijn poging op doel.
87'
De overwinning van Jong Oranje gaat niet genoeg zijn voor deelname aan het EK. Een overwinning van Noorwegen op Kazachstan zorgt ervoor dat Nederland niet bij de beste nummer twee's van de kwalificatie hoort.
85'
Vijf minuten voor tijd komt Cyprus nog een keer in de buurt van het doel van Jong Oranje. De verdediging komt echter niet in de problemen door een corner van Koumis.
81'
Bazoer legt in de slotfase aan voor een hoekschop voor Jong Oranje. Kishna komt daaruit tot een schot, maar doelman Georgiou ligt wederom in de weg.
78'
Wederom een prima mogelijkheid voor Jong Oranje. Ditmaal voorkomt doelman Georgiou dat Bergwijn een hattrick maakt.
77'
Kishna legt aan voor de vrije trap die is ontstaan na de overtreding op Bergwijn. De invaller mist het doel maar net.
76'
Gele kaart voor Rafael Anastasiou (Cyprus)
Anastasiou probeert de in vorm verkerende Bergwijn af te stoppen, maar begaat daarbij een overtreding op Bergwijn.
75'
De slotfase is aangebroken. Gaat Jong Oranje nog op zoek naar een grotere overwinning op Cyprus?
72'
Wissel in bij Cyprus -> Antonis Koumis
72'
Wissel uit bij Cyprus -> Christos Wheeler
70'
Bazoer maakt het de doelman lastig met een schot, maar het betekent nog geen vijfde treffer voor Jong Oranje.
69'
Wissel in bij Nederland -> Ricardo Kishna
69'
Wissel uit bij Nederland -> Jean-Paul Boëtius
67'
Wissel in bij Cyprus -> Thodoros Iosifidis
67'
Wissel uit bij Cyprus -> Minas Antoniou
66'
Doelpunt voor Nederland, 1:4 door Steven Bergwijn
Steven Bergwijn is aardig op dreef tijdens zijn basisdebuut voor Jong PSV. Hij zorgt met de 1-4 voor een riante voorsprong van Jong Oranje.
64'
El Ghazi legt aan voor een vrije trap nadat er een overtreding op hem is gemaakt. Doelman Georgiou voorkomt met zijn redding een treffer van de vleugelaanvaller.
61'
Wissel in bij Cyprus -> Andreas Frageskou
61'
Wissel uit bij Cyprus -> Ioannis Kousoulos
59'
Wissel in bij Nederland -> Nathan Aké
59'
Wissel uit bij Nederland -> Jaïro Riedewald
57'
Doelpunt voor Nederland, 1:3 door Riechedly Bazoer
Steven Bergwijn heeft een groot aandeel in dit doelpunt van Jong Oranje. Hij gaat op avontuur en is na zijn solo niet zelfzuchtig. Op aangeven van Bergwijn staat nu ook Bazoer op het scoreformulier.
55'
Katelaris legt vervolgens aan voor de vrije trap na de overtreding van Fosu-Mensah. Zijn poging wordt geblokt en levert dus geen problemen op voor Jong Oranje.
54'
Gele kaart voor Timothy Fosu-Mensah (Nederland)
De speler van Manchester United is de eerste Nederlander met een gele kaart in deze wedstrijd. De verdediger beging een overtreding op Panagi.
49'
Jong Cyprus laat een kans op de gelijkmaker liggen. Wheeler had de 2-2 op zijn schoen liggen, maar mist het doel.
47'
Een corner van Jong Cyprus, genomen door Pittas. Jong Oranje komt daardoor niet in de problemen.
46'
45'
45'
Jong Oranje is duidelijk de betere tegen Jong Cyprus. Het is veelal op de helft van het thuisland te vinden, maar het vizier staat nog niet helemaal op scherp. Uit een van de spaarzame momenten voor het doel wist Cyprus te scoren. Steven Bergwijn zette Jong Oranje op 2-1 met zijn allereerste doelpunten voor het beloftenelftal.
45'
Gele kaart voor Nicholas Ioannou (Cyprus)
De doelpuntenmaker van Jong Cyprus krijgt een gele kaart vanwege een overtreding op Kenny Tete.
45'
Riedewald probeert op slag van rust al de genadeklap uit te delen. Zijn poging verdwijnt naast.
41'
Doelpunt voor Nederland, 1:2 door Steven Bergwijn
Op een ideaal moment komt Jong Oranje op voorsprong tegen Jong Cyprus. Steven Bergwijn, die vorige week indruk maakte als invaller, is de maker van het doelpunt. Bergwijn draait zich weg bij zijn tegenstander en verschalkt de keeper.
39'
Donny van de Beek waagt een schot op doel voor zijn tweede van de middag. De poging van de Ajacied wordt geblokt door een verdediger.
38'
Wederom een hoekschop voor Jong Oranje. Bazoer is de speler die de bal voor het doel moet brengen met zijn trap. Het lukt Jong Oranje echter niet om gevaarlijk te worden.
37'
Jong Oranje is vrijwel continu op de helft van Jong Cyprus te vinden. Het moet alleen oppassen voor een snelle tegenaanval van het thuisland.
34'
Bergwijn met een goede poging namens Jong Oranje. Het talent van PSV heeft de pech dat zijn schot net niet tussen de palen belandt.
33'
De derde hoekschop voor Jong Oranje in deze wedstrijd. Boëtius brengt de bal voor het doel van Jong Cyprus. Het leidt toch weinig gevaar in het strafschopgebied.
31'
Op hetzelfde moment speelt Jong Turkije tegen Jong Slowakije. Daar is de stand eveneens in evenwicht, maar nog niet gescoord: 0-0.
28'
De meeste dreiging komt van Jong Oranje, maar Jong Cyprus is efficiënter. Het thuisland schoot al zijn pogingen nog tussen de palen, terwijl vier van de zeven schoten van Oranje naast het doel belandden.
26'
Ook de corner wordt genomen door Bazoer. Zijn bal belandt uiteindelijk bij El Ghazi, die de bal niet op doel weet te krijgen.
25'
Bazoer legt vervolgens aan voor de vrije trap. Zijn poging wordt door de doelman uit het doel gehouden en levert een hoekschop op.
24'
Gele kaart voor Antreas Karo (Cyprus)
Met overtredingen probeert Jong Cyprus de tegenstander op afstand te houden. Karo gaat daarvoor in het boekje van de scheidsrechter. Zijn overtreding op Boëtius wordt als te wild beoordeeld.
21'
Riedewald beging een overtreding op Antoniou, waardoor Cyprus mocht aanleggen voor een vrije trap.
20'
Doelpunt voor Cyprus, 1:1 door Nicholas Ioannou
De thuisploeg staat razendsnel weer op gelijke hoogte met Oranje. Ioannou is de doelpuntenmaker voor Jong Cyprus. Het doelpunt valt uit een vrije trap.
17'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Donny van de Beek
Vanuit een hoekschop slaat Jong Oranje toe tegen Cyprus. Boëtius brengt de bal vanuit een corner voor het doel, waarna het afrondende werk voor Van de Beek is. Aan afgeslagen bal verdwijnt in de bovenhoek.
16'
Er gebeurt op dit moment weinig op het veld in Cyprus. Beide landen weten elkaar aardig in evenwicht te houden.
11'
Mickey van der Hart moet voor het eerst handelend optreden. De doelman van PEC Zwolle brengt redding op een aardig schot van Wheeler.
8'
El Ghazi zorgde na vier minuten wel voor gevaar met een schot op doel. Alleen was zijn poging eenvoudig te keren door de doelman.
7'
Wederom druk vooruit van Nederland, ditmaal komt Fosu-Mensah tot een schot. Hij is de derde speler van Jong Oranje die de bal naast het doel plaatst.
5'
Nederlands zet direct druk op het doel van Jong Cyprus. Bazoer weet zijn schot niet tussen de palen te krijgen, terwijl ook Steven Bergwijn zijn poging niet op doel krijgt.
1'
Jean-Paul Boëtius moet voor de doelpunten gaan zorgen tegen Jong Cyprus. De aanvaller van FC Basel zat tegen Jong Turkije nog op de tribune, maar krijgt nu het vertrouwen van bondscoach Art Langeler. Daarnaast is in de achterhoede plek voor Timothy Fosu-Mensah vanwege de afwezigheid van Jerry St. Juste.

De voorhoede van Jong Oranje bestaat uit Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi en Boëtius. Ricardo Kishna, tegen Turkije nog de gevaarlijkste aanvaller, moet genoegen nemen met een plek op de bank. Steven Bergwijn viel in tegen de Turken en maakte in die periode een dusdanig goede indruk dat hij nu de voorkeur krijgt in de basis.

Het middenveld wordt gevormd door Ajax-spelers. Donny van de Beek, Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald moeten voor de balans in het team zorgen. Kenny Tete en Joshua Brenet zijn de backs, waardoor Karim Rekik en Fosu-Mensah het centrum vormen. Doelman Mickey van der Hart krijgt wederom de voorkeur boven Hidde Jurjus.
Jong Oranje moet vanmiddag van Jong Cyprus winnen om nog maar enigszins aanspraak te maken op kwalificatie voor het EK. Het blijft desondanks afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Het belooft dus een spannende ontmoeting te worden. Ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Jong Oranje
De ploeg die tijdelijk onder leiding staat van trainer Art Langeler kwam goed voor de dag tegen de leeftijdsgenoten van Turkije. Oranje had in Alkmaar eigenlijk een overwinning nodig om een grotere kans te houden op definitieve plaatsing voor het EK. Alles liep goed tegen de Turken, behalve de afwerking. Door het 0-0 gelijkspel is de kans zo goed als verkeken voor de beloften van Nederland. Langeler liet echter weten nog steeds hoop te houden.

Ricardo Kishna
Een van de uitblinkers tegen Turkije was Kishna. De speler maakte aan het begin van vorig seizoen de overstap van Ajax naar Lazio. In zijn eerste seizoen kwam de aanvaller tot dertien wedstrijden, maar haakte hij vervolgens af met blessureleed. Inmiddels zit er een nieuwe trainer op Lazio en die lijkt minder de voorkeur te geven aan Kishna. Ondanks het gebrek aan speelminuten was Kishna de gevaarlijkste man voorin en zal hij die rol waarschijnlijk weer moeten vervullen tegen Cyprus.

Jong Cyprus
Ter voorbereiding op deze wedstrijd speelde Jong Cyprus een oefenwedstrijd tegen Myanmar die met 3-1 werd gewonnen. Cyprus hoefde in de vorige speelronde namelijk niet in actie te komen. De tegenstander van Oranje speelt al enige tijd geen rol meer in kwalificatiegroep 8. Ze staan met vier punten onderaan en hebben veertien punten minder dan koploper Slowakije. De eerste ontmoeting tussen beide landen eindigde in een 4-0 zege voor Nederland.