26.02.2014 09:00

Lookalike van de Maand: Chicharito

Javier 'Chicharito' Hernández (l.) en Peter 'Bruno Mars' Hernandez (r.).
Javier 'Chicharito' Hernández (l.) en Peter 'Bruno Mars' Hernandez (r.).

Opmerkelijk. Javier Hernández Balcázar en Peter Gene Hernandez. Ze lijken ontzettend op elkaar, beide dragen de naam Hernandez, maar toch zijn beide heren geen familie van elkaar. Sterker nog. Ze zijn niet eens in hetzelfde land geboren. Al scheelt dat niet veel.

Javier Hernández Balcázar, in de voetbalwereld beter bekend als Chicharito, is een Mexicaanse aanvaller die onder contract staat bij Manchester United. Daar fungeert hij echter vooral als wisselspeler. Peter Gene Hernandez, in de muziekwereld beter bekend als Bruno Mars, werd op 8 oktober 1985 geboren te Honolulu, Hawaii. Deze muzikant is dus van Amerikaanse afkomst. Het enige dat deze twee personen gemeen hebben is hun achternaam, Hernandez, en het feit dat ze bijzonder veel op elkaar lijken.

Chicharito maakte in 2006 zijn debuut voor het Mexicaanse Guadalajara. Daarnaast speelde hij regelmatig voor het Mexicaanse nationale elftal, waarin hij inmiddels tot 32 treffers kwam in 57 wedstrijden. Zijn goede spel werd opgemerkt door de Engelse grootmacht Manchester United. The Red Devils besloten Chicharito in 2010 over te nemen van Guadalajara. De 25-jarige spits speelde inmiddels 93 duels in Premier League. Hij wist tot dusver 35 competitiedoelpunten te maken voor United.
Bruno Mars is een 28-jarige Amerikaanse zanger. Hij werd in Nederland vooral bekend met nummers als ‘Just the Way You Are’, ‘Grenade’, ‘Locked Out of Heaven’ en ‘Gorilla’. Bruno Mars bracht tot op heden twee albums uit. Doo-Wops & Hooligans en Unorthodox Jukebox. Hij is gespecialiseerd in het schrijven en performen van pop, reggae, soul, r&b en rock nummers. Met name de live optredens van Bruno Mars worden ontzettend gewaardeerd. Daarom mocht hij onlangs de halftime show van de SuperBowl verzorgen. Daarmee werd hij de jongste zanger die ooit tijdens een halftime show van de SuperBowl heeft opgetreden.

Chicharito heeft zijn bijnaam te danken aan zijn vader. Javier Hernández Gutiérrez was namelijk ook een voetballer. Zijn bijnaam was de erwt, vanwege zijn groene ogen. Toen zijn zoon zijn debuut maakte werd hem de bijnaam Chicharito toegestopt, wat staat voor de kleine erwt. Waar de bijnaam van Chicharito enigszins te verklaren is, daar kwam Bruno Mars op een hele andere manier aan zijn bijnaam. Bruno is namelijk afkomstig van Bruno Sammartino. Een worstelaar die vroeger actief was in de WWF, waardoor Peter Hernandez door het leven ging als Bruno. Toen hij ouder werd, had Bruno veel zelfvertrouwen. Hij riep dan ook regelmatig ‘Check me out, I’m Bruno, I’m outta this world. I’m Bruno Mars yo!’ en zodoende ontstond Bruno Mars. Ze mogen dan wellicht ontzettend van elkaar verschillen. Ze lijken in ieder geval ontzettend op elkaar. Daarom is Bruno Mars deze keer onze Voetbal.com lookalike van de maand.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner