18.05.2014 20:14

Slomka: "Al ons geluk is op"

Trainer Mirko Slomka beseft maar al te goed dat Hamburger SV dolblij mag zijn dat het nog een jaar in de Bundesliga speelt. De roemruchte club uit Hamburg kroop zondag door het oog van de naald.

Met meer geluk dan wijsheid en dankzij de uitblinkende doelman Jaroslav Drobny (ex-ADO Den Haag) bleef HSV in de play-off op bezoek bij SpVgg Greuther Fürth overeind (1-1). "Nu hebben we al ons geluk opgebruikt", zei Slomka. "We zijn extreem fortuinlijk geweest en moeten er niet op rekenen dat we volgend seizoen weer zoveel geluk hebben."

Na de 0-0 van donderdag in Hamburg bleek het doelpunt van Pierre Michel Lasogga, op aangeven van Rafael van der Vaart, uiteindelijk van onschatbare waarde voor HSV. "Met het kleinst mogelijke verschil en op de meest zenuwslopende manier hebben we het gered", zo stamelde Slomka. "Na de gelijkmaker van Greuter Fürth in de tweede helft keerden de fans zich tegen ons. Het was ongelooflijk zwaar en we hebben ongelooflijk veel geluk gehad. Drobny was sensationeel goed, hij heeft ons gered."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner