13.08.2014 09:00

Lookalike van de Maand: Nicolas Anelka

2Pac (l.) en Nicolas Anelka (r.) Lookalike van de Maand.
2Pac (l.) en Nicolas Anelka (r.) Lookalike van de Maand.

Zou het? Tupac Amaru Shakur leeft nog altijd in het lichaam van Nicolas Anelka? Zeer onwaarschijnlijk, maar deze wisseltruc heeft wel een kans van slagen.

Lesane Parish Crooks, zoals de geboortenaam van 2Pac volgens familieleden zou zijn, werd geboren op 16 juni 1971 in East Harlem, Manhattan te New York City. Hij overleed echter op 13 september 1996. Destijds was hij één van de meest succesvolle rappers. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van Hiphop. Vandaag de dag worden zijn nummers nog altijd volop geluisterd.

Nicolas Anelka kwam iets later ter aarde. Op 14 maart 1979 werd Anelka geboren in het Franse Le Chesnay. Anelka werd al op jonge leeftijd gezien als een groot talent en verkaste in 1997 van Paris Saint-Germain naar Arsenal. Achtereenvolgend speelde hij vervolgens voor Real Madrid, Paris Saint-Germain, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton Wanderers, Chelsea, Shanghai Shenhua, Juventus en West Bromwich Albion. Momenteel zit hij zonder club. Hij werd bij zijn laatste club namelijk ontslagen omdat hij een Quenelle gebaar maakte na het scoren van een doelpunt.

Bad boys

Zowel Anelka als 2Pac kwamen vaak in opspraak. Anelka werd dan ook jarenlang het ‘Enfant Terrible’ genoemd dat letterlijk vertaald ‘verschrikkelijk kind’ betekent . De lijst van misdaden die 2Pac heeft begaan is lang. De rapper zou onder meer betrokken zijn geweest bij een aantal schietpartijen en hij is aangeklaagd voor aanranding. Op 7 september 1996 bezocht hij een bokswedstrijd tussen Bruce Seldon en Mike Tyson. Na afloop werd zijn auto beschoten. Op 13 september overleed hij wegens inwendige bloedingen. Wie er achter de moord zit, dat is nog altijd onbekend. Veel mensen geloven ook dat 2Pac nog altijd leeft.

Deze Amerikaan en Fransman hebben veel gelijkenissen en hadden het vast goed met elkaar kunnen vinden. Ze dragen beide het stempel ‘bad boy’, maar bij Anelka is het nog maar de vraag of hij daar blij mee is. 2Pac leeft, hoogstwaarschijnlijk (?), niet meer. Als we de Bavaria-reclame moeten geloven leeft 2Pac wél en zit hij samen met Elvis Presley, Kurt Cobain, Marilyn Monroe, John Lennon en Bruce Lee op een verlaten eiland, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Laten we in ieder geval hopen dat Anelka voorlopig blijft leven en binnenkort een nieuwe club zal vinden. De Fransman blijft ondanks zijn fratsen natuurlijk een geweldige voetballer.

Door: Jurre Hermans  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner