19.11.2014 10:03

Rooney op schot in beladen duel Engeland

Engeland heeft dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland gewonnen (3-1). Alex Oxlade-Chamberlain en aanvoerder Wayne Rooney (2) maakten het verschil op Celtic Park in Glasgow.

Met twee doelpunten was de sterspeler van Manchester United de grote man op het veld in het beladen duel tegen de Schotten. Vlak na rust kopte Rooney Engeland naar een 2-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd deed Schotland namens Andrew Robertson nog wat terug, maar enkele minuten voor tijd stelde Rooney eveneens orde op zaken door een voorzet van Johnny Russel in het Schotse doel te werken.

Frankrijk was voor eigen publiek in Marseille te sterk voor Zweden (1-0). Verdediger Raphaël Varane maakte in de 83e minuut het enige doelpunt.