13.01.2015 14:39

Prins van de assist maakt debuut in Azië Cup

Tommy Oar zet alles op alles op de afsluitende Australische training voor de wedstrijd tegen Chili. (12-06-2014)
Tommy Oar zet alles op alles op de afsluitende Australische training voor de wedstrijd tegen Chili. (12-06-2014)

Nu de groepsfase van de Azië Cup bijna is afgelopen zijn er al flink wat beslissingen gevallen. Zo is Australië al zeker van een plek in de knock-outfase. Tommy Oar maakte dinsdagochtend zijn debuut op het eindtoernooi door in te vallen tegen Oman.

Oar verving in de 77e minuut Mathew Leckie, maar Australië stond toen al met 4-0 voor. De speler van FC Utrecht speelde al ruim twintig wedstrijden voor Australië, waaronder drie op het afgelopen Wereldkampioenschap in Brazilië, maar een duel in de Azië Cup had de flankspeler nog niet op zijn cv staan. Na de invalbeurt van Oar werd er niet meer gescoord.

De aanvaller doet het in de Eredivisie erg goed, met zeven assists in de eerste seizoenshelft. De Australiër kende een vliegende start in de Nederlandse competitie en werd daarom koning van de assist genoemd, maar inmiddels is Davy Klaassen met acht assists de speler van FC Utrecht voorbijgestreefd, terwijl ook Jetro Willems (PSV) op zeven assists staat.

Australië vervolgt het toernooi op zaterdag 17 januari met een wedstrijd tegen Zuid-Korea. Beide ploegen hebben nog alles gewonnen in de groepsfase en zijn dus beide zeker van een plek in de volgende ronde. De winnaar mag zich groepswinnaar noemen en heeft een betere uitgangspositie in de knock-outfase.

Naast Oar speelt er nog een tweede 'Nederlander' mee in de Azië Cup. Trent Sainsbury speelt ook in het nationale elftal van Australië. De speler van PEC Zwolle miste nog geen minuut op het toernooi,

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner