15.01.2015 16:26

Excelsior wint award Profclub van het Jaar

De spelers van Excelsior vliegen elkaar tijdens het bekerduel met NAC Breda in de armen na het openingsdoelpunt van Adil Auassar. (18-12-2014).
De spelers van Excelsior vliegen elkaar tijdens het bekerduel met NAC Breda in de armen na het openingsdoelpunt van Adil Auassar. (18-12-2014).

De Eredivisie gaat Excelsior niet winnen, maar de eerste prijs van het seizoen is binnen. De ploeg is verkozen tot Profclub van het Jaar. Eerder gingen onder andere NAC Breda en Feyenoord met de prijs aan de haal.

Excelsior is door een jury gekozen omdat het een echte open club is waarbij iedereen betrokken is bij maatschappelijke initiatieven. In de jury zaten onder andere voetbaljournalist Willem Vissers van de Volkskrant en Tim Gilissen, voormalig profvoetballer van NAC Breda en Go Ahead Eagles.

"Excelsior zet zich dagelijks in voor verschillende doelgroepen in de eigen wijk Kralingen en de omgeving. De jury was onder de indruk van de grote dadendrang van een relatief kleine organisatie", valt er te lezen op de website van Meer Dan Voetbal, de organisatie die de prijs uitreikte. 

Voor Excelsior is dit het tweede goede nieuwsbericht in één week, want woensdag werd bekend dat de Rotterdamse formatie kans maakt op een plek in de Europa League.

Naast Excelsior vielen ook andere clubs in de prijzen. SC Enschede werd Amateurclub van het Jaar, PSV United werd het Profproject van het Jaar genoemd en het Amateurproject van het Jaar komt op naam van BSV Boeimeer, die met voetbal voor kinderen met diverse stoornissen de harten van de juryleden stal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner