14.01.2015 10:55

Excelsior Europa in: "Zou een stunt zijn"

Het kunstgrasveld op Woudestein ligt er goed bij. (15-07-2011)
Het kunstgrasveld op Woudestein ligt er goed bij. (15-07-2011)

Excelsior Europa in? Ja. Dat kan. Nederland doet het goed op de fair play-ranglijst van de UEFA en kan op die manier een extra Europees ticket bemachtigen. In dat geval heeft Excelsior goede papieren om daar gebruik van te maken.

Nederland staat momenteel tweede op die ranglijst. Als die positie wordt vastgehouden, mag Nederland een extra club Europa insturen. Excelsior staat in de nationale fair play-ranglijst weliswaar  vierde, maar moet AZ, FC Twente en AZ voor zich dulden. Deze ploegen liggen echter op koers om via de competitie Europees voetbal te halen. Dus maakt Excelsior een goede kans.

Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior wil nog niet te ver vooruit kijken. "Als we in de eerste drie wedstrijden vier rode kaarten krijgen, kelderen we natuurlijk meteen in het klassement", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "En voor de duidelijkheid, lijfsbehoud is voor ons belangrijker dan Europees voetbal. Je hoeft dus niet te verwachten dat de spelers het rustiger aan gaan doen. We zien het wel over zeventien wedstrijden, maar het zou absoluut een stunt zijn."

Drie seizoenen geleden zaten de Rotterdammers in hetzelfde schuitje en lonkte Europa ook. "We hebben toen zelfs een UEFA-licentie aangevraagd om überhaupt Europees te mogen spelen. Voor een kleine club als Excelsior is dat nog een hele bevalling. De eisen zijn streng, bijvoorbeeld voor wat betreft veiligheid in het stadion", weet De Haan nog.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner