19.02.2015 16:27

Ten Rouwelaar is zeker van zijn plek bij NAC

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar bokst de bal weg voordat Excelsior-spits Tom van Weert erbij kan komen. (31-01-2015)
NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar bokst de bal weg voordat Excelsior-spits Tom van Weert erbij kan komen. (31-01-2015)

Jelle ten Rouwelaar kent niet zijn beste seizoen in zijn carrière, maar de goalie van NAC Breda kan rekenen op veel vertrouwen van zijn trainer Robert Maaskant. Die ziet geen redenen om Ten Rouwelaar te passeren onder de lat in Brabant.

"Jelle weet het zelf ook, hij is daar heel open in. Hij trekt zich die kritiek ook aan. Hij is nu met een ander trainingsschema bezig om de scherpte terug te krijgen die hij altijd had", vertelt de nieuwbakken trainer aan Omroep Brabant.

Een wisseling van doelman is nog geen onderwerp in Breda. "Als dat aan de orde zou zijn, dan moet je ook vervanging klaar hebben staan. Van de keepers die wij hebben, is Ten Rouwelaar nog steeds de beste keus", vindt Maaskant. 

"Bovendien heeft Jelle een enorme staat van dienst." Ten Rouwelaar miste in de afgelopen seizoenen geen enkel duel van NAC Breda in de Eredivisie. In totaal stond hij bijna driehonderd keer als doelman op goal in de Nederlandse competitie. Dit seizoen raakte hij de aanvoerdersband kwijt aan Dirk Marcellis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner