13.04.2015 15:15

Update: Go Ahead wil supporters vervolgen

Giliano (r.) en Georginio (l.) Wijnaldum samen op de tribune. (31-07-14)
Giliano (r.) en Georginio (l.) Wijnaldum samen op de tribune. (31-07-14)

Het gaat niet lekker met Go Ahead Eagles. De club uit Deventer weet niet meer hoe het wedstrijden moet winnen en de fans keren nu zelfs tegen de eigen spelers. Giliano Wijnaldum zou zelfs racistisch zijn bejegend door de eigen supporters.

De Eagles verloren afgelopen zondag met 1-3 van FC Twente en daar waren de fans niet erg blij mee. Volgens De Telegraaf is na het duel een ruzie ontstaan. Giliano Wijnaldum was op weg naar huis toen een viertal supporters hem van alles en nog wat toe zouden hebben gewenst. Eén van die dingen zou zijn dat hij zich niet hard genoeg inzet voor de club. Na wat discussie ontstond een vechtpartij, waarbij één van de vier supporters een bloedneus opliep. 

Wijnaldum liet duidelijk merken zich wel met hart en ziel voor de club in te zetten. De fans waren het niet met zijn woorden eens, waarna hij het één en ander naar zij hoofd kreeg met betrekking tot zijn huidskleur. Stewards van de club waren op tijd aanwezig om Wijnaldum te bevrijden van de supporters. 

Go Ahead Eagles staat momenteel op de zeventiende plek. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt nacompetitie niet meer te ontlopen. Ondertussen zet de club alle zeilen bij om te voorkomen dat het degradeert naar de Jupiler League. Zo is bijvoorbeeld Bert van Marwijk ingezet als adviseur van de club.

Update: 13-04 15:15:

Go Ahead Eagles is op de hoogte van de gebeurtenissen rondom Wijnaldum en wil de 'supporters' in kwestie vervolgen. "Maandagochtend is het gebeurde grondig bestudeerd en gereconstrueerd. Uit objectieve getuigenverklaringen is helder geworden dat Giliano Wijnaldum zowel verbaal als fysiek ontoelaatbaar is bejegend. Er zijn racistische uitspraken richting Wijnaldum geuit en de speler is na het verlaten van het parkeerterrein bij het stadion achtervolgd en in het nauw gebracht."

"Go Ahead Eagles wil en zal niet accepteren dat de veiligheid van zijn spelers in het geding komt. Daarnaast wijst Go Ahead Eagles iedere vorm van racisme af. Racistisch gedrag past niet bij de club en personen die zich hieraan schuldig maken zijn niet welkom. Go Ahead Eagles gaat stappen ondernemen tegen de betrokken personen", aldus Go Ahead Eagles op de clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner