13.04.2015 11:27

Van Beek blijft: "Dat is de bedoeling, ja"

Sven van Beek (r.) blokkeert een schot van Terell Ondaan tijdens het Eredivisieduel Willem II - Feyenoord. (12-04-2015)
Sven van Beek (r.) blokkeert een schot van Terell Ondaan tijdens het Eredivisieduel Willem II - Feyenoord. (12-04-2015)

Sven van Beek is één van de revelaties van dit Eredivisieseizoen. Mede dankzij zijn inbreng bij Feyenoord is het vertrek van Stefan de Vrij en Terence Kongolo vrij soepel opgevangen. Van Beek kan nu weer rekenen op interesse van clubs, maar hij wil bij Feyenoord blijven.

"Dat is wel de bedoeling ja. Ik heb echt stappen gezet dit seizoen en wil die stijgende lijn volgend jaar doortrekken", zo zegt hij tegen Metro. Van Beek werd vorig seizoen nog regelmatig op de bank gezet. Toen zei toenmalig trainer Ronald Koeman dat Feyenoord met hem een groeibriljant in de gelederen heeft. Dit seizoen is zijn definitieve doorbraak en het wachten lijkt op een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

Van Beek maakt een positieve ontwikkeling door. Dat doet hij vooral zelf, maar hij krijgt ook hulp van de ouderen in de groep. Onder andere Khalid Boulahrouz is veel met de jonge centrumverdediger bezig. "Ik heb veel van Boulahrouz geleerd. Vooral om meedogenloos te zijn in de duels. Dan ben ik van mezelf al, maar op sommige momenten moet je nóg feller zijn. Daar heeft hij me goed bij geholpen. Ik vind het jammer dat hij weggaat."

Waar Van Beek heeft kunnen overtuigen geldt dat niet voor Boulahrouz. De verdediger zit vooral op de bank en als hij speelt is het veelvuldig als rechtsback. De bikkelharde verdediger heeft de clubleiding niet kunnen overtuigen en hij mag na dit seizoen transfervrij vertrekken. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner