25.03.2015 15:03

Boulahrouz vertrekt, talenten blijven wel

Feyenoord speler Wessel Dammers (r.) maakt zijn officiële debuut voor Feyenoord in de Europa League wedstrijd tegen Standard Luik. (11-12-2014)
Feyenoord speler Wessel Dammers (r.) maakt zijn officiële debuut voor Feyenoord in de Europa League wedstrijd tegen Standard Luik. (11-12-2014)

Khalid Boulahrouz is aankomend seizoen niet langer speler van Feyenoord. De Rotterdammers hebben besloten de optie in het contract van de verdediger niet te lichten, waardoor hij transfervrij zal vertrekken.

In tegenstelling tot Boulahrouz mogen Wessel Dammers en Rodny Lopes Cabral wel blijven. Dammers speelde in de jeugd als spits, maar is inmiddels omgeturnd tot verdediger annex verdedigende middenvelder. "Wij zijn tevreden over zijn ontwikkeling", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van Feyenoord over Dammers, die tijdens het Europa League-duel met Standard Luik debuteerde voor Feyenoord.

Ook Lopes Cabral mag aankomend seizoen blijven. De rechtsback staat al het hele seizoen buitenspel met een knieblessure, maar de verdediger krijgt een nieuwe kans van Feyenoord. "We vinden dat Rodny een tweede kans verdient als hij weer helemaal fit is. Hij zal bij de start van het nieuwe seizoen weer aansluiten in de voorbereiding van onze eerste selectie." Lopes Cabral en Dammers staan nu tot medio 2016 onder contract bij Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner