24.04.2015 09:06

NAC - Heracles Almelo op losse schroeven

Achter het doorgaan van de Eredivisiewedstrijd NAC Breda - Heracles Almelo staat een groot vraagteken. Omdat erin de hoofdtribune van het Rat Verlegh stadion scheuren zitten, wordt het degradatieduel van zaterdag mogelijk afgelast.

Door de scheuren in de tribune is het betreden daarvan risicovol geworden. De tribune ondergaat vrijdag een laatste test en die moet bepalen of er zaterdag gevoetbald kan worden. Er bestaat dus de mogelijkheid dat de wedstrijd niet doorgaat. Een andere optie is het (gedeeltelijk) spelen voor lege tribunes.

"Dit komt ons natuurlijk verschrikkelijk slecht uit. We zijn bezig aan een sportieve opmars. Spelers kijken er naar uit om de wedstrijd tegen Heracles te spelen. Net als de supporters. Zoals zo vaak de laatste maanden is ons stadion weer tot op de laatste plaats uitverkocht. Dan is het zuur dat we mogelijk voor een scenario komen te staan dat NAC-Heracles niet door kan gaan", zegt algemeen directeur Justin Goetzee van NAC Breda tegen Voetbal International.

Goetzee vervolgt: "Voorlopig hebben we nog goede hoop dat uit de test vrijdagmiddag blijkt dat er, ondanks de scheuren, gespeeld kan worden. En anders wel op zaterdag 2 mei (voor NAC Breda mogelijk een andere optie, red.) Maar zekerheid is er niet, dat klopt. Ik kan op dit moment niet garanderen dat we de hoofdtribune kunnen gebruiken. Daarover horen we vrijdagmiddag meer. Wat vaststaat is dat dit ons allemaal heel slecht uitkomt."

Vorig jaar in oktober werd duidelijk dat de hoofdtribune niet helemaal in orde was. Volgens NAC vormde dat echter geen problemen voor de supporters, echter een rapport van ingenieursbureau ABT vertelt nu het tegendeel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner