18.03.2015 19:10

NAC Breda heeft er weer een probleem bij

De hoofdtribune van het NAC-stadion in Breda voldoet niet omdat elementen te ver doorbuigen en scheuren in het beton te groot zijn. Herstel is complex en duur. Een ingenieursbureau schrijft dat in extra onderzoek dat de gemeente Breda als eigenaar van het station heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek werd uitgevoerd nadat vorig jaar betonrot en scheuren werden ontdekt in het stadion. Vorig jaar werden de herstelkosten geschat op 700.000 euro. Het ingehuurde ingenieursbureau noemt geen bedragen.

Met het blote oog is te zien dat de tribunes doorbuigen. De grootst gemeten doorbuiging zonder publiek is 3,4 centimeter. Tijdens de wedstrijd NAC-Heerenveen eind vorig jaar werd gemeten dat daar nog twee millimeter bij kan komen als er toeschouwers aanwezig zijn. De onderzoekers waarschuwen dat de buiging nog zal toenemen.

De scheuren zijn minder dan een halve millimeter maar toch te groot. De wapening van het beton is nog niet aangetast maar dat kan nog komen. De gemeente benadrukt woensdag in een brief aan de gemeenteraad dat er geen gevaar is voor bezoekers en dat er gewoon gevoetbald kan worden. De gemeente wil nog meer onderzoek laten uitvoeren naar de beste oplossing. Nader onderzoek gaat nog een half jaar duren.

De Bredase wethouder Bernie van den Berg noemde het woensdag jammer dat er nog geen eenduidige oplossing is.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner