01.06.2015 14:17

Graafschap-goalie verzoekt cultheld te blijven

Hidde Jurjus bedankt het publiek na afloop van het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)
Hidde Jurjus bedankt het publiek na afloop van het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)

Het contract van De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert loopt aankomende zomer af. De 'Superboeren' hebben de linkspoot een verlaagde aanbieding gedaan, maar deze heeft Van de Pavert naast zich neergelegd. Als het aan doelman Hidde Jurjus ligt blijft Van de Pavert alsnog.

De Graafschap dwong afgelopen weekend promotie af naar de Eredivisie, waardoor er waarschijnlijk iets meer geld te besteden valt. Volgens Jurjus hoeft er echter geen keeper bij te komen. Wel hoopt de doelman dat 'cultheld' Van de Pavert zal blijven. "Er hoeft geen keeper bij te komen. Ik wil gewoon de eerste man zijn volgend jaar", aldus de sluitpost tegenover Omroep Gelderland. "En Ted van de Pavert moet ook blijven. Desnoods leg ik daar zelf geld voor bij."

De doelman was in Volendam belangrijk voor zijn ploeg. Zo bracht hij redding op een prima vrije trap van Brandley Kuwas. "Ja, het gaat steeds beter en dan groeit het vertrouwen. We hadden het gevoel dat we geen goal weg zouden geven en dan is één goal genoeg. Dan ben je er." Vincent Vermeij was in de 39e minuut trefzeker en schoot De Graafschap naar de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner