17.03.2015 16:56

Graafschap zegt dertien contracten formeel op

Edwin Linssen (l.) en Soufian Echcharaf (r.) van De Graafschap zijn blij na de overwinning tegen RKC Waalwijk. (09-02-2015)
Edwin Linssen (l.) en Soufian Echcharaf (r.) van De Graafschap zijn blij na de overwinning tegen RKC Waalwijk. (09-02-2015)

De Graafschap gaat flink snoeien in de selectie van de club. De formatie uit Doetinchem heeft dertien contracten formeel opgezegd. Het gaat om spelers met een aflopend contract bij De Graafschap. Met enkele spelers wil de club echter nog praten over een contractverlenging.

Jasper Heusinkveld, Soufian Echcharaf, Jerry van Ewijk, Jordan García-Calvete, Tigran Gazarjan, Santy Hulst, Jordy van de Kracht, Vlatko Lazić, Edwin Linssen, Milan Massop, Tim Bakens, Ted van de Pavert en Robin Pröpper kregen allemaal een brief op de deurmat, waarin bekend werd gemaakt dat het contract was opgezegd. 

De wet stelt het voetbalclubs verplicht om contracten voor 1 april op te zeggen of te verlengen, anders worden de contracten automatisch verlengd. De Graafschap wil dit voorkomen en is daarom tot actie over gegaan. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat de gesprekken met een aantal spelers sowieso worden opgepakt.

Zo is Van Ewijk de huidige topscorer in de selectie van De Graafschap met vijftien doelpunten. Hij scoorde er dit seizoen één meer dan Vincent Vermeij, die vorig seizoen overkwam van Jong Ajax. De Graafschap staat momenteel achtste in de Jupiler League en zal nog moeten strijden voor een plek bij de play-offs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner