10.06.2015 22:20

Messi en CL-winst hielpen gevoelige Alves

Dani Alves verlengde zijn contract bij FC Barcelona en dat verraste vriend en vijand. De Braziliaanse rechtsback verklapt echter dat Lionel Messi het grote brein achter zijn contractverlenging is.

Alves had een contract aangeboden gekregen van de Spaanse club, maar twijfelde heel lang of hij deze wel moest ondertekenen. Messi bood de uitkomst. "Hij kwam naar me toe en zei: 'Dani, waar wil je heen? Het leven wordt niet beter dan hier in Barcelona'. Dat heeft me wel aan het denken gezet", aldus Dani Alves. "Ik denk dat er geen club in de wereld is die beter voor de spelers zorgt dan Barcelona en nergens op de wereld wordt er zo'n ideale klimaat gecreeërd om te voetballen."

De twijfel zat bij Alves vooral in de waardering. De rechtsback werd het afgelopen seizoen regelmatig bekritiseerd. "Maar toen ik na het vieren van de treble mijn receptie kreeg en ik hoorde hoe erg de fans mij waardeerden toen was ik om. Ik volg mijn hart en die zei dat ik hier moest blijven. Als ik die receptie niet had gehad, dan had ik misschien iets anders besloten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner