24.06.2015 03:19

Onzekerheid rond Cavani na auto-ongeluk

Aanvaller Edinson Cavani van Uruguay laat de kwartfinale tegen gastland Chili woensdag bij de Copa América mogelijk aan zich voorbijgaan. Zijn concentratie is door slecht nieuws vanuit zijn vaderland over zijn vader behoorlijk verstoord. Luis Cavani was maandag in Uruguay betrokken bij een dodelijk verkeersongeval. Hij reed in de auto van zijn zoon een negentienjarige motorrijder aan die daarbij om het leven kwam. Luis Cavani werd na het ongeluk gearresteerd. Het is nog onduidelijk waarvan hij wordt verdacht.

De geruchten gaan rond dat Luis Cavani onder invloed van alcohol reed toen hij in botsing kwam met de nog maar negentienjarige jongen. Dit zijn vooralsnog geruchten en wordt nog niet door een officieel kanaal bevestigd.

Volgens bondscoach Oscar Tabarez is Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) aangeslagen door de onheilstijding. "Dat zou iedereen zijn na een soortgelijk bericht. Als team proberen we hem zoveel mogelijk te steunen. We laten even tijd passeren zodat hij de situatie kan verwerken."

Het is alweer het tweede auto-ongeluk waarbij één van de Copa América-deelnemers (in)direct bij is betrokken. Eerder was het Arturo Vidal die zijn Ferrari in de prak reed.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner