25.06.2015 19:46

Nieuw contract voor rechtsback van Excelsior

Op de laatste speeldag van de Eredivisie zet back Khalid Karami (r.) vol druk op Aron Jóhannsson van AZ. (17-05-2015)
Op de laatste speeldag van de Eredivisie zet back Khalid Karami (r.) vol druk op Aron Jóhannsson van AZ. (17-05-2015)

Khalid Karami heeft zijn langverwachte krabbel gezet onder een nieuw contract bij Excelsior. De Rotterdammers waren al langer in onderhandeling met de vleugelverdediger en vrijdagmiddag werd het tweejarige contract officieel gemaakt.

Het oude contract van de rechtsback liep aan het einde van dit seizoen af, maar daar zijn dus twee jaren bij aan geplakt. "Toen het zeker was dat we ook komend seizoen in de Eredivisie spelen, wist ik dat ik hier wilde blijven. Ik heb het prima naar mijn zin bij Excelsior, ben vanaf de eerste dag goed opgevangen. Er moesten alleen nog wat puntjes op de i worden gezet, vandaar dat het even heeft geduurd voordat ik daadwerkelijk mijn handtekening kon zetten", legt Karami de onderhandelingen uit op de clubwebsite van Excelsior.

Karami maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Daarvoor speelde hij drie seizoenen in de Jupiler League. Twee met Go Ahead Eagles en één met Excelsior. In dat ene jaar promoveerde hij met de Rotterdammers in een seizoen waarin hij 32 wedstrijden speelde.

"Als ik speel zoals ik kan spelen, ga ik er vanuit dat ik ook komend seizoen de rechtsback van Excelsior zal zijn. Rechtstreekse handhaving is ook komend jaar ons doel en ik hoop daar een grote bijdrage aan te kunnen leveren." Excelsior eindigde afgelopen seizoen slechts vier punten boven de degradatiestreep, maar kreeg genoeg complimenten over het vertoonde spel in de Eredivisie.

De Kralingers zijn ook nog bezig met het aflopende contract van Sander Fischer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner