15.07.2015 15:23

Sterling: "Manchester City is wereldklasse"

Raheem Sterling maakte de overstap van Liverpool naar Manchester City. Daarmee is hij de duurste Engelse speler ooit, maar druk voelt hij niet.

"Ik voel me erg gelukkig. Ik kan niet wachten tot ik mag trainen", zegt hij Manchester City TV. Sterling werd voor omgerekend 68 miljoen euro overgenomen. Daarmee is hij de duurste Engelse speler aller tijden. "Ik realiseer me dat dit een grote deal is. Ik moet laten zien dat ik het waard ben."

De overstap van Liverpool naar Manchester City is een gevoelige. Niet alleen liggen Liverpool en Manchester vlak naast elkaar. Hij verlaat een topclub voor een andere Engelse topclub. Sterling verdedigt zijn keuze: "Het team heeft erg goede spelers. Ze zijn van wereldklasse en kunnen elk jaar prijzen winnen. Dat is voor mij ook belangrijk, want op deze manier kan ik mezelf ook verbeteren", legt hij uit.

De jongeling kreeg echter direct bakken vol kritiek over zich heen. Sterling blijft nuchter. "Dit is voetbal en je moet er erg snel overheen zetten. Ik weet zeker dat het goed gaat komen", aldus de snelle aanvaller die niet vergeten is waar het voor hem allemaal is begonnen. 

"Ik wil graag Rafael Benítez. Hij haalde mij op vijftienjarige leeftijd van Queens Park Rangers naar Liverpool. Kenny Dalglish liet mij debuteren op erg jonge leeftijd en ik wil ook Brendan Rodgers bedanken. Onder hem ben ik een volwassen speler geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner