14.07.2015 19:23

City bevestigt recordaankoop van Liverpool

Manchester City heeft de transfer van Raheem Sterling dinsdag afgerond. De getalenteerde aanvaller (20) zette, na persoonlijk tot overeenstemming te zijn gekomen en medisch te zijn goedgekeurd, zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij zijn nieuwe Engelse club.

Die betaalde Liverpool het volle pond voor Sterling, naar verluidt 68 miljoen euro. City maakte het precieze bedrag niet bekend maar bevestigde wel dat het een record is voor de club. Met dit transfernieuws komt er een einde aan een Engelse soap. Die begon het afgelopen seizoen al. De jonge dribbelaar wilde duidelijk weg bij Liverpool. Dat liet hij blijken door zijn contract op Anfield Road niet te verlengen. 

"Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Hij heeft heel veel kwaliteit en ik ben er zeker van dat de fans van hem gaan houden", laat manager Manuel Pellegrini weten op de website van Manchester City. Voor de oefenmeester van The Citizens is Sterling de eerste echte versterking.

Sterling speelde in zijn profcarrière tot dusver alleen nog voor Liverpool. Sinds 2010 heeft hij daar een contract. Sterling speelde in de jeugdopleiding voor het grootste deel bij Queens Park Rangers.

Bekijk hier het transferoverzicht van de Premier League

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner