21.07.2015 11:40

Oud-international Dick Nanninga overleden

Dick Nanninga (m.) van het Nederlands elftal verliest de bal in de WK-finale tegen Argentinië. (25-06-1978)
Dick Nanninga (m.) van het Nederlands elftal verliest de bal in de WK-finale tegen Argentinië. (25-06-1978)

Oud-international Dick Nanninga is dinsdag op 66-jarige leeftijd komen te overlijden. Dat heeft zijn voormalige club Roda JC Bekendgemaakt.

Een groot deel van zijn carrière speelde Nanninga voor Roda JC. Dat was in de periode 1974-1982. Daarvoor speelde de spits annex middenvelder voor SC Veendam en FC Groningen, maar zijn verblijf daar bleef beperkt bij een seizoen.

De meest opvallende club in zijn loopbaan is Seiko, een onbekende club uit Honk-Kong. Ook daar speelde Nanninga slechts een seizoen. Nanninga sloot zijn loopbaan af bij MVV, waar hij speelde tussen 1983 en 1986. Daarna hield hij het voor gezien.

De geboren Groninger is het meest bekend van zijn interlandcarrière en zijn optreden in de WK-finale van 1978 in en tegen Argentinië. Tegen de Zuid-Amerikanen maakte Nanninga de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten om dat de finale later alsnog verloren ging. In totaal scoorde hij zes keer in vijftien interlands.

De laatste jaren liep de gezondheid van Nanninga achteruit. Beide onderbenen werden bij hem geamputeerd als gevolg van suikerziekte. Bij de amputatie van zijn linkeronderbeen raakte Nanninga door complicaties vijf maanden in coma.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner