25.07.2015 11:54

Suárez over aankopen: "Rare situatie"

Arda Turan en Aleix Vidal kwamen deze zomer over van respectievelijk Atlético Madrid en Sevilla FC, maar mogen tot januari geen officiële wedstrijden spelen voor FC Barcelona. "Een rare situatie", vindt Luis Suárez. 

Als gevolg van het transferverbod dat FC Barcelona is opgelegd mogen beide aankopen enkel meetrainen met de Catalanen. Vorige week maakte de club al  bekend dat zowel Turan als Vidal niet zal worden verhuurd. Dat bekent een half jaar trainen zonder echt in actie te komen. Suárez weet wat beide spelers gaan meemaken want ook hij mocht lange tijd niet in actie komen na zijn overgang naar Barcelona als gevolg van een schorsing. Hij beet Giorgio Chiellini op het WK in Brazilië in de schouder en moest daardoor lang toekijken.

"Het is een rare situatie voor hen", zegt Suárez over het speelverbod voor de twee aankopen tegen Barça TV. "Het is lastig, maar ze wisten voordat ze tekenden al dat ze tot januari moesten wachten. Nu hebben ze tijd om zich aan te passen. Tegen de tijd dat ze beschikbaar zijn, kunnen ze meteen een grote bijdragen leveren", aldus de spits uit Uruguay. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner