20.07.2015 15:08

Barcelona zal topaankopen niet verhuren

Arda Turan maakte te overstap van Atlético Madrid naar Barcelona. Zijn officiële debuut moet echter nog even wachten. Door de schorsing van zijn club Barcelona is hij pas vanaf januari 2016 speelgerechtigd. (10-07-2015)
Arda Turan maakte te overstap van Atlético Madrid naar Barcelona. Zijn officiële debuut moet echter nog even wachten. Door de schorsing van zijn club Barcelona is hij pas vanaf januari 2016 speelgerechtigd. (10-07-2015)

FC Barcelona kocht deze zomerse transferperiode Arda Turan en Aleix Vidal. De twee spelers mogen dit jaar niet in actie komen voor de Catalanen, maar ze worden ook niet verhuurd.

Vidal en Turan werden van Sevilla en Atlético Madrid gehaald, maar beide mogen niet in actie komen. De huidige houder van de Champions League heeft namelijk van de FIFA een schorsing ontvangen, waardoor het tot en met januari 2016 geen nieuwe spelers mag inschrijven. Deze straf kreeg het nadat de club schuldig werd bevonden aan het benaderen van spelers onder de zestien jaar. In januari 2016 wordt de schorsing opgeheven en dan pas kunnen Arda Turan en Aleix Vidal worden ingeschreven bij de FIFA. Dat betekent dat ze vanaf dat moment officiële duels mogen spelen.

Gesuggereerd werd dat de twee aankopen werden verhuurd, om zodoende wel speelminuten te maken. Luis Enrique laat tegen Marca weten dat dat niet het geval is. "We hebben een verhuurperiode voor zowel Turan als Vidal niet overwogen en wat mij betreft is het geen optie", zo is de Spaanse succestrainer duidelijk.

Luis Enrique wil dat de spelers tot en met de winterstop de trainingen gebruiken om zich aan te passen aan het spel van Barcelona. "Ze moeten wennen aan onze automatismen en door te trainen zal dat zeker lukken. Het is natuurlijk een nadeel dat ze pas in januari kunnen spelen, maar ik wil ze wel bij ons houden."

Eerder doorliep Luis Suárez een soortgelijk traject. De Uruguayaanse aanvaller was de topaankoop van het vorige seizoen, maar hij had een mondiale schorsing tot oktober, vanwege de beet in de schouder van Giorgio Chiellini op het WK in Brazilië. Suárez trainde wel met Barcelona, maar speelde nog geen wedstrijden tot en met oktober. De spits was direct succesvol. Met zestien goals in de Priméra Division, twee goals in de Spaanse beker en met zeven goals in de Champions League was Suárez een belangrijk onderdeel van het team dat vorig seizoen de treble wist te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner