02.08.2015 12:26

Update: 'Assaidi en Labyad op lijst Feyenoord'

Jean-Paul Boëtius staat op het punt een overstap te maken naar een buitenlandse competitie. Voetbal International maakt daar zaterdagavond melding van. Feyenoord zou het vertrek van de vleugelaanvaller wil oplossen door Eljero Elia over te nemen van Werder Bremen.

Boëtius is in vergaande onderhandelingen met een vooralsnog onbekende buitenlandse club. Feyenoord wil zijn vertrek opvangen en is uitgekomen bij de voormalig speler van ADO Den Haag en FC Twente. Elia is eigendom van Werder Bremen, maar de Bundesliga-club wil meewerken aan een vertrek van de Nederlander. 

Naar verluidt ligt de vraagprijs van Werder rond de drie miljoen euro. Boëtius verwacht dit seizoen geen serieuze kans te krijgen in De Kuip en wenst daarom ergens anders zijn geluk te beproeven. De voorhoedespeler was zaterdag ook niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Olympiakos.

Update: 02-08-2015 12:25:

Met het aanstaande vertrek van Jean-Paul Boëtius, moet Feyenoord snel schakelen om een nieuwe flankspeler naar Rotterdam te halen. Van Eljero Elia was al bekend dat hij op het lijstje stond, maar Feyenoord bekijkt ook het werk van Oussama Assaidi en Zakaria Labyad.

Dit meldt de Voetbal International samen met het bericht dat Boëtius snel gaat tekenen bij FC Basel. Assaidi voetbalt op dit moment in de woestijn, nadat zijn carrière in een neerwaartse spiraal terechtkwam na zijn vertrek bij sc Heerenveen. Liverpool kocht de aanvaller, maar de Marokkaanse Nederlander kon geen indruk maken in Engeland. Op dit moment staat hij nog tot medio 2018 onder contract bij Al Ahli. 

Labyad keerde onlangs terug bij Sporting CP na een lange huurperiode bij Vitesse. De oud-speler van PSV maakte indruk in de Eredivisie, maar hoeft in Portugal niet te rekenen op een langer verblijf. Sporting heeft inmiddels een duidelijk statement gemaakt, door Labyad niet mee te nemen op trainingskamp. Het contract van de creatieve voetballer loopt tot medio 2017 door.

De keuze voor Labyad zou erg opmerkelijk zijn, aangezien hij en Feyenoorder Colin Kâzım-Richards absoluut niet door één deur kunnen na een akkefietje vorig seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner