12.05.2015 13:30

Kâzım-Richards vecht zichzelf Rotterdam uit

Colin Kâzım-Richards (l.) heeft een afkoelingsperiode nodig na afloop van het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (11-05-2015)
Colin Kâzım-Richards (l.) heeft een afkoelingsperiode nodig na afloop van het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (11-05-2015)

Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis is het woord 'pussy' drie keer gevallen in een interview. Zakaria Labyad schoof zijn mening over Colin Kâzım-Richards niet onder stoelen of banken. De spits is de Schlemiel van de Week.

Het gebeurde allemaal na de wedstrijd Feyenoord – Vitesse, waarin de thuisploeg een ongelooflijk pak slaag kreeg en de ploeg uit Arnhem uiteindelijk met een 1-4 overwinning terug richting Gelderland ging. Voor Feyenoord was de nederlaag extra pijnlijk, aangezien de strijd om plek drie met nog één speelronde te gaan nu nog volledig open ligt. Colin Kâzım-Richards kon zich niet inhouden aan het einde van het duel. De spits, die niet lekker in de wedstrijd zat, stormde na het laatste fluitsignaal richting de spelerstunnel om de confrontatie met Labyad te zoeken.

Vechten buiten beeld

“Hij sloeg me van achteren in mijn gezicht en deed daarna meteen twee stappen terug. Dat zegt genoeg”, reageerde Labyad kalm tegenover FOX Sports na de vechtpartij. “Kâzım denkt dat iedereen bang voor hem is, maar juist niemand is bang voor hem. Hij heeft een grote mond, maar hij is een watje”, zijn de duidelijke woorden van de Vitessenaar. “Ik liep naar binnen toe en ik hoorde ineens geschreeuw. Hij kwam in mijn rug en gaf me een klap.”

Pure frustratie bij een spits die juist alle redenen heeft om blij te zijn in Nederland. De Turkse Engelsman lijkt zijn draai gevonden te hebben in de Eredivisie. Met zijn elf competitiedoelpunten in één seizoen bij Feyenoord doet Kâzım het bijvoorbeeld nu al beter dan in elke andere competitie waar hij in zijn loopbaan in speelde.  

Contract en toekomst bij Feyenoord

Daarnaast heeft Feyenoord hem verlost van de Turkse competitie. Kâzım kon zijn draai maar niet vinden in de SüperLig. In ruim honderd competitiewedstrijden wist de aanvaller maar tien keer te scoren voor zijn clubs. De Rotterdammers konden de huurling echter transfervrij overnemen van Bursaspor en dat deed de club. Kâzım ligt nu tot medio 2017 vast bij de Eredivisionist, maar er staan vraagtekens bij de komst van de spits.

Met Anass Achahbar heeft de ploeg een jonge speler uit de eigen jeugd die zich vanuit het niets in de harten van de fans in Rotterdam speelde. Daarnaast komt Dirk Kuyt volgend seizoen de selectie van Feyenoord versterken, waardoor de club, als het de contractbesprekingen met Achahbar afrondt, over twee spitsen beschikt in het nieuwe seizoen. Het is maar de vraag of Feyenoord een spits als Kâzım, die eerder in het seizoen ook al voor problemen zorgde in wedstrijden met Ajax, bij de spelersgroep wil houden.

De club kon Kâzım transfervrij overnemen vanuit Turkije, waardoor een transfer direct winstgevend is voor Feyenoord. Mogelijk zijn de problemen in de catacomben wel de druppel voor de Rotterdammers.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner