15.09.2015 21:45

Update: Wilshere maandenlang out na ingreep

Het voetballeven van Jack Wilshere begint wel heel erg ongelukkig te worden. De middenvelder van Arsenal speelde in het seizoen 2010/2011 voor het laatst een schadevrij jaar en ook het komende voetbaljaar moet hij voor een gedeelte missen.

De Engelsman ligt er zo'n zes tot acht weken uit met een haarscheurtje in zijn enkel. De blessure werd nota bene veroorzaakt door teamgenoot Gabriel Paulista, op de training van Arsenal. Vorig seizoen kwam Wilshere tot 22 officiële wedstrijden voor de ploeg uit Londen, waarvan slechts veertien in de Premier League.

Trainer Arsène Wenger bevestigt op de clubwebsite van de Gunners dat Wilshere enkele weken buitenspel staat. Toch is er ook een geluk bij een ongeluk, want bij de harde botsing tussen Wilshere en Paulista is het alleen maar bij een haarscheurtje gebleven. "Er is naast de schade in het bot geen andere schade. Het was een botsing tijdens training en het was simpelweg ongelukkig", licht de Franse oefenmeester de situatie toe. Wilshere sloot in 2008 al aan bij het eerste elftal van Arsenal, maar kwam tussen toen en nu tot nog geen tweehonderd officiële wedstrijden.

Update: 15-09-2015 21:45:

Begin augustus werd er een haarscheurtje in de enkel van Jack Wilshere ontdekt, maar ruim een maand verder, is de Engelsman nog steeds niet fit. Arsenal en de medische staf hebben daarop besloten om over te gaan tot een operatie, waardoor de middenvelder enkele maanden buitenspel staat.

Via een operatie zal er een plaatje worden aangebracht in de enkel van de voetballer. Dat plaatje moet er uiteindelijk voor zorgen dat het haarscheurtje geen verdere problemen oplevert voor Wilshere. Het gevolg is wel dat de Engelsman drie maanden moet herstellen.

Het is al voor de tweede keer dit seizoen dat Arsenal slecht nieuws krijgt te verwerken vanuit de ziekenboeg. Eerder werd Danny Welbeck al aanbevolen om een operatie te ondergaan. De spits staat zelfs dubbel zo lang buitenspel na de ingreep.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner