03.09.2015 15:17

Herstellende Welbeck heeft toch ingreep nodig

Danny Welbeck heeft er voor gekozen om zich te laten opereren aan zijn knie. De spits stond al de volledige zomerstop buitenspel en zag zijn revalidatie niet vlot genoeg verlopen. Daarom is voor een operatie gekozen.

Hierdoor is de Engelse aanvalsleider nog minimaal twee maanden uitgeschakeld. Dit meldt Arsenal op de clubwebsite. Welbeck liep al vanaf april rond met een pijnlijke knie, maar hoopte met een lange zomerstop te kunnen herstellen. Inmiddels is het seizoen alweer in volle gang en bleef de van Manchester United overgekomen doelpuntenmaker na het verzwaren van de trainingen last houden van zijn knie. Hierop is samen met de medische staf besloten om over te gaan tot een operatie.

Voor Arsène Wenger komt het lange herstel van Welbeck bijzonder slecht uit, omdat de Franse trainer geen nieuwe spits wist aan te trekken in de afgelopen transferperiode. Arsenal werd lang gelinkt aan Karim Benzema en Edinson Cavani, maar het bleek niet mogelijk om deze spitsen te halen. Olivier Giroud is nu nog de enige, ervaren spits in de selectie van Wenger, die in vorige wedstrijden een combinatie van Alexis Sánchez, Theo Walcott en Alex-Oxlade Chamberlain gebruikte in de voorste linie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner