08.08.2015 14:22

Dordrecht houdt geen rekening met promotie

De supporters van FC Dordrecht vieren feest tijdens de laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen 2014/2015. (17-05-2015)
De supporters van FC Dordrecht vieren feest tijdens de laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen 2014/2015. (17-05-2015)

Marco Boogers verwacht niet dat FC Dordrecht na de degradatie uit de Eredivisie direct weer promoveert. De oud-voetballer acht de kans op promotie zeer klein.

FC Dordrecht begon het Jupiler League-seizoen met een overwinning op FC Eindhoven (3-1). Toch laat Marco Boogers weten dat de fans niet hoeven te rekenen op een promotiefeest. "Het ligt meer voor de hand dat ik volgende week de Staatsloterij win dan dat we promoveren", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik ben heel positief over de huidige spelersgroep, daar ligt het niet aan. Maar we hebben wel een heel jonge selectie. Vaak zie je dan dat het in zo’n eerste seizoen na degradatie met ups en downs gaat. Dat verwacht ik nu ook. Het zou al weergaloos zijn als we de nacompetitie halen."

De technisch directeur van de club is overigens nog steeds van mening dat Dordrecht niet hoefde te degraderen uit de Eredivisie. "Maar binnen Dordrecht wilde niet iedereen ten koste van alles proberen te handhaven. Dat kan. Ik ben er ook niet teleurgesteld over. Misschien is deze club wel gewoon niet geschikt om in de Eredivisie te spelen."

Toch lijkt de degradatie ergens nog pijn te doen bij Boogers. Hij denkt dat als de ploeg een goede spits had gehaald het in de Eredivisie had gebleven. "We hadden namelijk een fantastische spelersgroep, alleen misten we iemand die de bal in het netje kon schieten. En dat schijnt nogal belangrijk te zijn in de voetballerij. Maar het was voor mij als schreeuwen in de woestijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner