07.08.2015 21:50

Dordrecht boekt mooie zege in openingsduel

Alvin Daniels (m.) is bij FC Dordrecht de gevierde man, nadat hij de 2-1 heeft gemaakt tegen FC Eindhoven. (07-08-2015)

FC Dordrecht heeft vrijdagavond het eerste competitieduel in het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De degradant uit de Eredivisie knokte zich langs FC Eindhoven, de nummer twee van vorig seizoen. In het Riwal Hoogwerkers stadion werd het 3-1.

De degradant van vorig seizoen liet in de beginfase het initiatief over aan de bezoekers uit Eindhoven. De ploeg van nieuwbakken trainer Mitchell van der Gaag stond na een kwartier spelen zelfs al bijna op voorsprong. Roald van Hout zag zijn schot van buiten de zestien namelijk snoeihard op de lat uiteenspatten. Niet veel later werd het initiatief toch beloond. Fries Deschilder kopte een fraaie voorzet van Jari Vandeputte knap tegendraads binnen.

Dordrecht liet zich niet van de wijs brengen en deed vlak na de treffer al bijna wat terug via Ibrahima Touré. De jonge aanvaller schoot vanaf de rechterflank op de voeten van doelman Ruud Swinkels. De doelman moest een minuut later echter wel het antwoord schuldig blijven nadat Josimar Lima van dichtbij raak kopte uit een hoekschop van Jeroen Lumu. Hierna ging de wedstrijd meer gelijk op, al kreeg Eindhoven nog een dot van een kans. Van Hout tikte een harde voorzet van dichtbij hoog over.

Na rust kwam Dordrecht wat aanvallender uit de startblokken. Dat leidde direct tot een grote kans van Jeffrey Fortes, die het leder van dichtbij plotseling voor zijn voeten zag komen. De verdediger schrok daar zo van dat hij de bal zachtjes naar doelman Swinkels schoot. Tien minuten later was het alsnog 2-1 voor de Schapenkoppen. Alvin Daniels werd door Lima de diepte in gestuurd en faalde niet oog in oog met Swinkels.

Eindhoven had een minuut later de 2-2 moeten maken, maar Deschilder wist een mooie voorzet van Vandeputte niet af te maken. De bezoekers kregen hierna nog voldoende mogelijkheden om de gelijkmaker te produceren, maar de ploeg miste de scherpte in de afronding, mede omdat Robbert te Loeke en zijn verdediging goed stand hielden. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Ibrahima Touré een einde aan de illusie van Eindhoven. De jonge aanvaller schoot oog in oog met Swinkels koelbloedig raak. Dordt staat na één speelronde logischerwijs gedeeld eerste.

Door: Rijcko Treep