14.08.2015 12:30

Transferpraat: Vriends, Dzsudzsák en N'Jie

Bart Vriends (l.) krijgt tijdens een oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles te maken met een druk zettende Tom van Weert van Excelsior. (18-07-2015)
Bart Vriends (l.) krijgt tijdens een oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles te maken met een druk zettende Tom van Weert van Excelsior. (18-07-2015)

De transfermarkt is open, maar de transferdeadline komt steeds dichterbij. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als buitenland.

Sjoerd Overgoor maakte deze zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar SC Cambuur en mogelijk bewandelt een andere speler binnenkort hetzelfde pad. Verdediger Bart Vriends wordt genoemd als opvolger van Etiënne Reijnen, die vrijdagochtend werd gepresenteerd bij FC Groningen. VoetbalOog meldt dat de 24-jarige Vriends een van de kandidaten is om de vacature van centrale verdediger in te vullen bij SC Cambuur.

Balázs Dzsudzsák speelt sinds zijn vertrek in 2011 bij PSV in Rusland, maar de Hongaar is klaar voor een nieuw avontuur. B.Z. Berlin meldt dat de 28-jarige linkspoot al langere tijd in de belangstelling staat van Hertha BSC, maar daar niet gaat tekenen. De 'wensspeler' van de Duitse club lijkt namelijk op weg naar het Turkse Bursaspor, waar ook Tomáš Necid deze zomer een contract tekende.

Clinton N'Jie staat op het punt om naar Tottenham Hotspur te verkassen. De 21-jarige aanvaller uit Kameroen neemt via Instagram in elk geval al afscheid van Olympique Lyon. Daarnaast kondigt hij aan dat voor hem een nieuw hoofdstuk begint. De Engelse club zou tussen de veertien en zeventien miljoen euro betalen voor N'Jie, die vorig seizoen zeven keer scoorde in de Ligue 1.

Nog meer nieuws over Tottenham Hotspur. De club uit Londen gaat op zeer korte termijn afscheid nemen van Roberto Soldado. De Spaanse spits werd twee jaar geleden met hoge verwachtingen overgenomen van Valencia CF, maar twee seizoenen later heeft de spits slechts zeven doelpunten in de Premier League gemaakt. Volgens verscheidene Britse media wordt Villareal CF de nieuwe werkgever van de geflopte Soldado.

Marcel Ritzmaier mag vertrekken bij PSV, maar het is nog maar de vraag of het de Oostenrijker lukt om voor het verstrijken van de transferdeadline een nieuwe club te vinden. Volgens het Eindhovens Dagblad mag de middenvelder voor een miljoen euro vertrekken uit Eindhoven. NEC en sc Heerenveen zouden interesse hebben in Ritzmaier, maar het lijkt erop dat deze clubs niet het salaris dat de middenvelder bij PSV verdient, kunnen evenaren.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner