18.08.2015 15:39

Dordrecht heeft nieuwe trainer alweer binnen

Harry van den Ham langs de lijn tijdens FC Dordrecht - Helmond Sport. (28-3-2014)
Harry van den Ham langs de lijn tijdens FC Dordrecht - Helmond Sport. (28-3-2014)

FC Dordrecht heeft Harry van den Ham officieel aangesteld als opvolger van de vertrokken Jan Everse. Daarmee start hij zijn vierde termijn als hoofdtrainer bij de club. 

In 2002 werd Harry van den Ham voor het eerst trainer van de ploeg die het afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. In 2012 was hij voor een half seizoen trainer om in 2013/2014 terug te keren. In dat seizoen promoveerde Dordrecht naar de Eredivisie. Het afgelopen seizoen was hij actief als assistent-trainer van FC Utrecht. Zijn contract werd daar niet verlengd, waardoor Van den Ham clubloos was.

Omdat Jan Everse eerder deze week bekend maakte dat hij vertrekt is Van den Ham aangesteld als zijn opvolger. "Wij kennen Harry, hebben altijd goed met hem samengewerkt en hij weet welke lijn wij willen volgen qua voetbal. We zijn blij dat hij er weer bij is", aldus Dordrecht op de website. Van den Ham tekent een contract tot het einde van dit seizoen.

Als men Everse moet geloven dan kan Van den Ham zijn borst natmaken. De trainer, die zelf opstapte, heeft weinig goede woorden over voor Marco Boogers. Hij is de technisch directeur van de club. Everse noemde hem de 'clown van de Krommedijk'.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner