18.08.2015 09:02

Everse over Boogers: "Hij is echt een clown"

Jan Everse heeft het helemaal gehad met FC Dordrecht. De oefenmeester besloot maandag op te stappen. De trainer neemt geen blad voor de mond en maakt technisch directeur Marco Boogers met de grond gelijk.

"De malloot van de Krommedijk was een betere titel voor zijn boek geweest", vertelt Everse aan De Telegraaf. "Hij is echt een clown. Wie denkt hij dat hij is? Directeur van Real Madrid of zo? Wat-ie vrijdag na de nederlaag tegen Emmen (1-0, red) zei, sloeg alles. Ik kon het niet aanhoren. Hij scheldt iedereen verrot met de meest verschrikkelijke vloekwoorden. Daar wordt niemand beter van, maar hij is een ongeleid projectiel. Wat ik allemaal met hem heb meegemaakt sinds mijn aanstelling in maart dit jaar, daar kan ik ook een boek over schrijven."

De selectie van FC Dordrecht staat achter Boogers. Everse weet wel waarom. "Iedereen is bang voor Marco. Als je hem tegenspreekt, gaat hij compleet uit z'n dak of je kunt vertrekken. Je ziet mensen, ook op het kantoor, 10 centimeter kleiner worden als hij binnenkomt", aldus Everse, die zijn opvolger succes wenst. "Je krijgt te maken met een eerste klas malloot. Af en toe komt er kortsluiting in zijn bovenkamer en dan word je helemaal afgemaakt. Daarbij moet je er rekening mee houden dat hij tien keer per jaar de kleedkamer binnenloopt om iedereen kapot te schelden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner