24.08.2015 11:56

Kritiek op Kuyt: "Hij brengt niks extra's"

Dirk Kuyt viert de 0-2 tijdens het competitieduel SC Cambuur - Feyenoord. (16-08-2015)
Dirk Kuyt viert de 0-2 tijdens het competitieduel SC Cambuur - Feyenoord. (16-08-2015)

Dirk Kuyt werd als de grote verlosser naar Feyenoord gehaald, maar na drie competitiewedstrijden krijgt de aanvoerder al kritiek te verwerken. Volgens Adri van Tiggelen voegt de aanvaller weinig toe aan het spel van de Rotterdammers.

Eerder op de maandag was Willem van Hanegem uiterst kritisch op de aanvoerder van Feyenoord. Van Tiggelen deelt de mening van het clubicoon. "Als ik hem zondag zie lopen aan de zijkanten, heb ik niet de indruk dat hij Feyenoord iets extra’s brengt", is 'De Spijker' kritisch in gesprek met De Telegraaf. "Buiten het feit dat hij hard werkt, maar daarvan lopen er met Colin Kâzım-Richards en Bilal Başaçıkoğlu nog twee voorin bij Feyenoord. Kuyt kan eigenlijk ook alleen op de flanken lopen, want de spitspositie is bezet. Hij is er ook geen type voor om op ’tien’ te spelen."

Van Tiggelen is dan ook benieuwd hoe het seizoen voor Kuyt zal gaan lopen. "Als zijn inbreng op de zijkant ook nihil gaat worden, is het de vraag of ze hem bekijken als elke andere speler. Je betaalt iemand niet alleen omdat hij goed is in de kleedkamer. Het spel van Kuyt zal niet meer veranderen. Dat is altijd zo geweest en daar heeft hij dit alles mee bereikt. Ik ben benieuwd hoe fit Eljero Elia al is en wat hij kan, want nu komt alles ook wel erg op Dirk uit voorin. Het wordt tijd dat Feyenoord straks met zijn vaste samenstelling kan spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner