17.09.2015 14:20

Steun voor Moreno: "Was een briljante tackle"

Roy Keane schuwt de camera niet als assistent-trainer van Aston Villa. Hier kijkt hij recht in de lens voor de wedstrijd Stoke City - Aston Villa. (16-08-2014)
Roy Keane schuwt de camera niet als assistent-trainer van Aston Villa. Hier kijkt hij recht in de lens voor de wedstrijd Stoke City - Aston Villa. (16-08-2014)

Roy Keane heeft het opgenomen voor Héctor Moreno. De Manchester United-legende geeft zijn mening over de tackle van de PSV'er tegen Luke Shaw. De Engelsman brak daardoor zijn been.

De voormalig middenvelder van de Engelse grootmacht is van mening dat Moreno eigenlijk goed ingreep. "Het was een briljante tackle", zegt hij tegen ITV. Keane denkt dat het een ongelukkige samenloop van omstandigheden is. "Ik houd van het fysieke gedeelte in het voetbal. Je kunt veel afleiden van de reacties van de spelers. Niemand bij United protesteerde, omdat het een zware overtreding zou zijn. Spelers zijn altijd de beste beoordelaars, omdat zij het dichtst bij de tackle staan."

Shaw dook de zestien in met de bal en leek op weg naar een doelpunt. Moreno gleed met een uiterste krachtinspanning in op de linkspoot om de bal op tijd te blokken. Beide spelers waren op volle snelheid. "Als spelers zulke snelheden hebben en er moet verdedigd worden, ga je blessures krijgen", is de mening van Keane. "Ik ben verrast dat het niet vaker gebeurt. Het was uiteindelijk een ongeluk omdat het tweede been hem ook raakte."

Bruggink
Tegenover FOX Sports reageerde Arnold Bruggink op de woorden van Roy Keane. De voormalig PSV'er is het eens met Keane. "Het was een harde tackle, zeker, maar geen belachelijke overtreding. Onder die benoeming schaar ik bijvoorbeeld wel het inkomen van Stefan Schwab op Jaïro Riedewald tijdens Rapid Wien-Ajax. Die nam echt veel te veel risico en raakte zijn tegenstander frontaal", zo beargumenteert de analist van de televisiezender. "Moreno ging voor de bal, hij gleed alleen ook door op de benen van Shaw. Maar Moreno heeft nooit de intentie gehad om zijn tegenstander te blesseren. Soms heb je als speler het idee: 'nu even oppassen, want daar komt iemand inglijden'. Dan kun je opspringen. Shaw had die tijd niet meer, omdat hij op volle snelheid lag en Moreno ook. Heel ongelukkig."

Moreno reageerde eerder op de donderdag op de tackle. De Mexicaan oogde daarbij aangeslagen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner