23.09.2015 20:11

De Boer kiest Eredivisie en EL boven beker

Ajax-trainer Frank de Boer geeft zijn ploeg aanwijzingen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
Ajax-trainer Frank de Boer geeft zijn ploeg aanwijzingen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

Trainer van AFC Ajax Frank de Boer vindt de competitie en de Europa League belangrijker dan de KNVB-beker. Woensdagavond spelen de Amsterdammers tegen De Graafschap, maar De Boer kiest ervoor om enkele spelers rust te geven.

In gesprek met Ajax TV laat De Boer weten wel degelijk de beker serieus te nemen, maar de prioriteiten liggen elders. "We willen altijd zo veel mogelijk prijzen winnen, dus ook de beker. Dat zullen we dit jaar ook weer proberen, maar als je keuzes moet maken, dan staat de beker wel onderaan", zo geeft de hoofdtrainer van de Amsterdammers eerlijk toe.

Dat de prioriteit van het winnen van de beker lager ligt, blijkt uit de opstelling. "Zo duidelijk en eerlijk moet je wel zijn. Ik wil hem wel graag een keer winnen, maar als ik moet kiezen tussen de vijfde landstitel of de eerste keer beker, dan ga ik voor de titel."

Ajax zal tegen De Graafschap met een B-team aantreden. Onder andere reserveklanten Diederik Boerm Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne staan in de basis.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner