23.09.2015 19:59

Ajax met B-elftal tegen De Graafschap

Ajax start woensdagavond met een flink gewijzigd elftal aan het bekerduel met De Graafschap. Ajax-trainer Frank de Boer heeft in vergelijking tot het competitieduel met Excelsior (2-0 overwinning, red.) zes wissels doorgevoerd.

Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks en Davy Klaassen starten woensdagavond niet tegen De Graafschap. Het zestal wordt vervangen door Diederik Boer, Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Lasse Schöne. Cillessen, Tete en Riedewald zitten woensdagavond zelfs helemaal niet bij de selectie. John Heitinga moet ook nog altijd wachten op zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax. De routinier zit op de bank.

Ook De Graafschap-trainer Jan Vreman heeft een aantal (noodzakelijke) wijzingen moeten doorvoeren. Nathan Kabasele is geschorst, terwijl Cas Peters geblesseerd is. Het tweetal wordt voorin vervangen door oud-Ajacied Vincent Vermeij en Erik Quekel. Achterin heeft De Graafschap in vergelijking tot het competitieduel met Vitesse (3-0 nederlaag, red.) alleen de jarige Robin Pröpper nog een basisplaats. Jeroen Tesselaar en Tim Linthorst zitten op de bank. Nathaniël Will is er helemaal niet bij. Bart Straalman, Jan Lammers en Tolgahan Çiçek starten tegen Ajax. Op het middenveld moet Youssef el Jebli zijn basisplaats afstaan aan Tom Menting.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner