21.10.2015 19:15

Fenerbahçe-trainer: "Ajax mist ervaring"

Vítor Pereira staat donderdagavond langs de zijlijn tijdens het Europa League-duel tussen Fenerbahçe en Ajax. De trainer van de Turkse ploeg ziet mogelijkheden voor zijn team.

De Portugese coach laat merken dat hij precies weet waar het Ajax aan ontbeert. "Het is een talentvol team, maar het mist nog ervaring", zegt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel. Pereira laat ook gelijk de zwakte van Fenerbahçe merken. Zondag speelt het namelijk dé derby van Turkije tegen Galatasaray. "De wedstrijd tegen Galatasaray is voor ons veel belangrijker. Maar laat duidelijk zijn dat ik beide duels wil winnen."

Waar Pereira vindt dat Ajax ervaring mist heeft Fenerbahçe die in de vorm van Robin van Persie. Het is echter de vraag of de Nederlander in de basis staat. Van Persie zit namelijk vaker op de bank dan hem lief is. "De relatie tussen Van Persie en mij is niet slecht. Het is mijn taak om Van Persie en zijn teamgenoten op een goede manier te gebruiken", benadrukt Pereira. "Robin wil echter alles spelen en dat kan niet altijd. Ik ben wel tevreden over zijn inzet."

Ajax speelt donderdagavond om 21.05 in Istanbul tegen Fenerbahçe. Het duel zal op Voetbal.com hier te volgen zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner