23.10.2015 15:45

Thorsby plukt de vruchten van trainerswissel

Morten Thorsby zal dolgelukkig zijn met de trainerswissels bij sc Heerenveen. Dwight Lodeweges vertrok bij de Friese formatie en Foppe de Haan is inmiddels interim-trainer. De clubman van sc Heerenveen geeft de jonge Thorsby een nieuwe kans.

De Haan heeft besloten om zijn elftal op een flink aantal posities te wijzigen en daardoor is er opeens weer een plek voor de jonge Noor, die dit seizoen nog maar twee competitiewedstrijden speelde. "Dit geeft nieuwe energie", vertelde de nummer acht van sc Heerenveen dan ook na het nieuws. 

"Ik wil vaak te veel doen, daar moet ik goed om denken", gaat de negentienjarige middenvelder verder op de clubwebsite van sc Heerenveen. "Ik moet eerst mijn taak uitvoeren en van daaruit kijken of ik meer kan doen. Dat is lastig voor me, want ik wil het team altijd helpen."

SC Heerenveen hervat de competitie met een wedstrijd tegen Willem II. "Er staat een ander elftal, dat is wennen, maar aan de andere kant zal iedereen zich willen bewijzen. Ik hoop op een mooi resultaat." De invloed van De Haan is in ieder geval meteen zichtbaar. "We trainen meer, daar voel ik me goed bij. Ik ben een type dat veel energie in zijn spel legt."

Thorsby speelde vorig seizoen nog zestien wedstrijden in de Eredivisie, maar belandde vervolgens op een zijspoor in Friesland. In totaal stond hij twintig keer in het shirt van sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner