23.10.2015 11:51

De Haan drukt stempel bij Heerenveen

Joey van den Berg draagt tijdens het oefenduel van sc Heerenveen met Motherwell de aanvoerdersband om zijn arm. (09-07-2015)
Joey van den Berg draagt tijdens het oefenduel van sc Heerenveen met Motherwell de aanvoerdersband om zijn arm. (09-07-2015)

De terugkeer van Foppe de Haan bij sc Heerenveen is meteen zichtbaar. De tijdelijke opvolger van de opgestapte Dwight Lodeweges voert voor het belangrijke duel met Willem II op zaterdag flink wat wijzigen door.

Lucas Bijker en Branco van den Boomen zijn het slachtoffer van de trainerswissel. Volgens de Leeuwarder Courant moet het tweetal hun basisplaats afstaan aan respectievelijk linksback Caner Çavlan en middenvelder Morten Thorsby.

De meest opvallende ingreep is het nieuwe centrale duo. Aanvoerder Joey van den Berg verhuist van het middenveld naar de verdediging en vormt het centrale duo met Kenneth Otigba. Jerry St. Juste, normaal verdediger, wordt de controleur op het Friese middenveld.

Heerenveen gaat zaterdag op bezoek bij Willem II. Voor beide ploegen is het een belangrijk duel. Heerenveen staat vijftiende met zevenpunten, de Tilburgers hebben een puntje minder en staan op de zestiende plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner