25.10.2015 11:33

De Jong moet verdediging flink wijzigen

Dabney dos Santos (r.) moet in de achtervolging bij Marvin Peersman (l.) tijdens SC Cambuur - AZ Alkmaar. (17-10-2015)
Dabney dos Santos (r.) moet in de achtervolging bij Marvin Peersman (l.) tijdens SC Cambuur - AZ Alkmaar. (17-10-2015)

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft zijn verdediging noodgedwongen moeten wijzigen. In vergelijking tot het competitieduel met AZ Alkmaar (1-1, red.) spelen er drie andere verdedigers.

Wessel Dammers, Vytautas Andriuškevičius en Marlon Pereira hadden tegen AZ Alkmaar nog een basisplaats, maar het drietal is er tegen ADO Den Haag niet bij. Feyenoord-huurling Dammers is geschorst omdat hij tegen AZ twee keer geel - en dus rood - kreeg. Pereira raakte afgelopen week geblesseerd op de training van Cambuur en moet onder het mes. Ook Andriuškevičius is er niet bij. Djavan Anderson, Martijn van der Laan en Calvin Mac-Intosch starten tegen AZ. Verder heeft De Jong geen wijzigingen aangebracht in zijn elftal.

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser heeft in vergelijking tot het competitieduel met De Graafschap (1-1, red.) één wijziging doorgevoerd in zijn basiselftal. Roland Alberg start niet in Leeuwarden. De middenvelder wordt in de basis vervangen door Kevin Jansen. Mathias Gehrt keert bij ADO Den Haag terug op de bank.  

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner