31.10.2015 10:14

'Bikel in de belangstelling van Portugese top'

NEC-middenvelder Janio Bikel probeert Yaël Eisden (r.) uit te spelen tijdens het KNVB bekerduel met Sparta Rotterdam. (29-10-2015)
NEC-middenvelder Janio Bikel probeert Yaël Eisden (r.) uit te spelen tijdens het KNVB bekerduel met Sparta Rotterdam. (29-10-2015)

De prestaties van Janio Bikel bij promovendus NEC zijn niet onopgemerkt gebleven. De middenvelder, die afgelopen zomer vertrok bij sc Heerenveen, maakt indruk in de Eredivisie en heeft de belangstelling gewekt van FC Porto en SL Benfica.

Dit meldt het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. Bikel vertrok bij sc Heerenveen, nadat de Friese formatie hem een matig nieuw contract aanbood. Inmiddels is hij basisspeler bij NEC, waardoor hij nu op zeventien officiële wedstrijden staat in het profvoetbal. 

Bikel, geboren in Guinea-Bissau, is jeugdinternational van Portugal. In Nijmegen beschikt hij nog over een contract tot 2018, waardoor FC Porto en SL Benfica diep in de buidel moeten tasten om Bikel over te kunnen nemen. NEC zal sowieso winst maken op de spelverdeler, aangezien hij transfervrij werd overgenomen van sc Heerenveen.

FC Porto nam dit seizoen nog Jesús Corona over van FC Twente, terwijl SL Benfica Bilal Ould-Chikh een contract aanbood. Hoeveel Bikel moet opleveren is niet bekend. NEC staat momenteel op een meer dan knappe zevende plaats in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner