30.09.2015 17:19

Bikel teleurgesteld over Friese handelswijze

Janio Bikel poseert als nieuwe aanwinst van NEC voor een muur, gespoten in de clubkleuren van de Nijmegenaren. Bikel komt over van sc Heerenveen. (30-06-2015)
Janio Bikel poseert als nieuwe aanwinst van NEC voor een muur, gespoten in de clubkleuren van de Nijmegenaren. Bikel komt over van sc Heerenveen. (30-06-2015)

Inmiddels speelt Janio Bikel nagenoeg alles bij NEC, maar sc Heerenveen had de keuze om de jonge middenvelder in Friesland te houden. Volgens de middenvelder deed zijn ex-werkgever hem een dusdanig slechte aanbieding, dat hij zich niet serieus genomen voelde.

"Ik had echt het gevoel dat ze me niet meer wilden. Waarom hebben ze de optie niet gelicht, waarom deden ze me zo'n slechte aanbieding?", vraagt Bikel zich af in een gesprek met Voetbal International. "Ik wilde echt in Heerenveen blijven, maar hier kon ik niet mee akkoord gaan", stelt de Portugese jeugdinternational. 

"Ik snap nog steeds niet waarom ze dit hebben gedaan. Ze zeiden dat ze me graag wilden houden, maar kennelijk vonden ze me toch niet goed genoeg. Dat was moeilijk voor me. Ik had een leven opgebouwd in Heerenveen en heb veel aan de club te danken, maar ik voelde me niet serieus genomen. Daar was ik teleurgesteld over."

SC Heerenveen probeerde na de voor Bikel teleurstellende aanbieding nog wat te doen, maar voor de middenvelder hoefde het niet meer. "Later kwamen ze met een iets verbeterde aanbieding, maar het was al te laat. Het was ook lang niet wat we in de optie hadden afgesproken. Toen besloot ik weg te gaan."

Momenteel komt Bikel uit voor NEC, waar hij in elke Eredivisie-wedstrijd nog een basisplaats kreeg. De spelverdeler miste alleen de bekerwedstrijd van NEC, maar tegen de amateurs van VV Noordwijk kregen meerdere basisspelers rust.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner