03.12.2015 09:48

Lof voor 'luie en zwakke' spits Kramer

Michiel Kramer kreeg onlangs veel kritiek te verduren toen hij drie wedstrijden op rij niet scoorde, maar de spits van Feyenoord kan nu rekenen op lof van een aantal oud-spitsen.

"Hoe hij steeds precies op het juiste moment naar de eerste paal komt, is geweldig, dat is de intuïtie van een echte spits", vertelt Wim Kieft aan De Telegraaf. "Maar hij moet behalve als eindstation ook als aanspeelpunt kunnen dienen. Het zal moeten blijken of dat erin zit. Wat dat betreft vind ik hem tot nu toe nogal laks en verongelijkt, terwijl ik denk: ga daar nou gewoon aan werken. Alleen zo wordt hij een betere speler. Het lijkt me een mooie uitdaging voor 2016."

Kees Kist is het niet helemaal eens met Kieft. "Dit is een jongen met de intuïtie van een echte killer. Die moet je zijn gang laten gaan. Ik vind Kramer een onberekenbaar jochie, een sluipmoordenaartje. Je ziet hem een hele fase niet en ineens is hij daar om de wedstrijd te beslissen. Die speelwijze is een kracht van hem, want dat is heel lastig te verdedigen. Precies dit maakt Kramer zo'n verraderlijke spits."

Pierre van Hooijdonk ziet Kramer in de toekomst fungeren als pinchhitter bij Oranje. "Wat mij opvalt, is dat Kramer een heel goed gevoel heeft voor de positie. Ik heb al eens gezegd, dat hij de nieuwe Dick Nanninga van Oranje kan worden. Maar ook voor een rol als pinchhitter zal hij een aantal stappen moeten maken", aldus Van Hooijdonk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner