27.12.2015 10:45

Donk wacht op Kasımpaşa SK en Galatasaray

Ryan Donk, in dienst van Kasımpaşa SK, maakt zich op voor de competitiewedstrijd tegen Fenerbahçe. (13-09-2015)
Ryan Donk, in dienst van Kasımpaşa SK, maakt zich op voor de competitiewedstrijd tegen Fenerbahçe. (13-09-2015)

Ryan Donk moet nog even geduld hebben voor zijn toptransfer binnen Turkije. Galatasaray wil de oud-verdediger van AZ naar Istanboel halen en alles lijkt in kannen en kruiken. De details van de overgang moeten echter op papier worden gezet.

De Nederlander, die sinds 2013 de clubkleuren van Kasımpaşa SK verdedigt, is zelf al akkoord met de Turkse topclub. Naar verluidt heeft hij een voorcontract van 2,5 jaar getekend. Daarnaast zijn Kasımpaşa en Galatasaray het eens geworden over de transfersom, die rond de anderhalf miljoen euro ligt, zo meldt De Telegraaf.

Donk vertrok in 2008 bij AZ voor een avontuur in de Premier League. Bij West Bromwich Albion lukte het de mandekker echter niet om door te breken, maar een seizoen later lukte dit bij Club Brugge in de Eerste Klasse wel. Na vier succesvolle seizoenen en 130 competitiewedstrijden verkaste Donk naar Turkije, waar hij uitgroeide tot aanvoerder van Kasımpaşa. Met Donk heeft Galatasaray één van de drie Nederlandse targets binnen.

Ook Ricardo van Rhijn (Ajax) en Oussama Tannane (Heracles Almelo) staan in de nadrukkelijke belangstelling van de Turkse club, waar Wesley Sneijder ook onder contract staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner