05.01.2016 11:58

Heracles akkoord met Atalanta over Tannane

Oussama Tannane (r.) sprint langs Wout Droste op het trainingskamp van Heracles Almelo. De formatie uit Overijssel zoekt de Spaanse zon op. (04-01-2016)
Oussama Tannane (r.) sprint langs Wout Droste op het trainingskamp van Heracles Almelo. De formatie uit Overijssel zoekt de Spaanse zon op. (04-01-2016)

Heracles Almelo en de Italiaanse club Atalanta hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Oussama Tannane. Als de aanvaller er zelf uitkomt met de subtopper uit de Serie A, is een transfer in de maak.

Dit meldt voorzitter Jan Smit tegenover Voetbal International. "Als Tannane er zelf ook uitkomt met Atalanta, hebben we een deal." De Italiaanse ploeg is op zoek naar een nieuwe vleugelspeler en kijkt daarbij zeer geïnteresseerd rond in de Eredivisie. Dit blijkt wel uit het bod dat Atalanta neerlegde bij sc Heerenveen, om Sam Larsson los te weken.

De Friese formatie lachte het eerste bod van Atalanta echter weg, waardoor de club op zoek is gegaan naar een goedkopere optie. Dit lijkt de club gevonden te hebben met Tannane, die naar verluidt zo'n drie miljoen euro moet kosten. Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen, dan gaat Heracles Almelo een deel van de transfersom herinvesteren. 

"Als er een speler vertrekt, komen we getalsmatig in de problemen", legt trainer John Stegeman uit. "We willen elke positie dubbel bezet hebben." De club verblijft momenteel in Spanje om de winterstop door te brengen. Ook Tannane is mee op reis. Bij Atalanta spelen met Marten de Roon (ex-sc Heerenveen) en Richmond Boakye (ex-Roda JC) twee oude bekenden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner