09.01.2016 20:44

United ontsnapt via 'Nederlandse' penalty

Manchester United is door het oog van de naald gekropen in de derde ronde van de FA Cup. In de blessuretijd ging Memphis Depay na licht contact theatraal naar de grond in de zestien, Wayne Rooney schoot de versierde strafschop binnen tegen Sheffield United: 1-0.

Zoals wel vaker dit seizoen werd het publiek op Old Trafford absoluut niet vermaakt. Manchester United had moeite met Sheffield United, dat dit seizoen op het derde voetbalniveau van Engeland net onder de subtop acteert. Met Mata, Bastian Schweinsteiger, Daley Blind en De Gea stonden er zaterdagavond genoeg sterren op het veld, maar het lukte pas in de allerlaatste minuut om een doorbraak te forceren.

Manchester United zal blij zijn met de late treffer, aangezien de ploeg in het nu al zo drukke seizoen anders nog een wedstrijd moest spelen. Bij een gelijkspel in de FA Cup wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld, maar dat is nu niet nodig. Ploegen als Manchester City en Arsenal plaatsen zich wel zonder problemen voor de volgende ronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner