09.01.2016 19:50

Erg saaie eerste helften op Old Trafford

Manchester United weet het publiek nog niet erg goed te vermaken in thuiswedstrijden. De formatie van Louis van Gaal vertoond na de eerste tien wedstrijden een bizarre reeks van zeer weinig doelpunten in de eerste 45 minuten. Sterker nog, in de Premier League scoorde Manchester United of een tegenstander nooit vaker dan één keer in de eerste helft.

Van de tien competitiewedstrijden op Old Trafford, zochten de spelers Manchester United maar liefst zeven keer de kleedkamer op met een 0-0 tussenstand op het scorebord. Driemaal stond er één doelpuntenmaker genoteerd, waarvan twee keer een speler van Manchester United doeltreffend was.

Het probleem bij Manchester United is dat het ook buiten de Premier League om weinig boeiend is. Zo waren de ruststanden van de helft van de Champions League-wedstrijden die de Engelse formatie speelde ook zeer matig te noemen, terwijl het in de League Cup niet veel beter is. In de achtste finale werd het wel heel bont, toen het Manchester United en Middlesbrough niet lukte om in 120 minuten voetbal het net te vinden. Via penalty's werd de uitploeg alsnog de winnaar. Ook bij het duel met de semi-profs van Sheffield United stond er een 0-0 op het scorebord in de rust.