12.01.2016 19:15

'Inter verscheurt het contract van Vidić'

Nemanja Vidić kan mogelijk als transfervrije speler op zoek naar een nieuwe werkgever. De oud-speler van Manchester United heeft bij Inter momenteel een contract tot medio 2017, maar volgens de geruchten zijn de Italianen klaar met Vidić.

De Servische mandekker keerde twee weken geleden nog terug op de training van de Italiaanse ploeg die meedoet om het kampioenschap in de Serie A, nadat een hardnekkige rugblessure hem in de eerste seizoenshelft aan de kant hield. In zijn eerste seizoen kwam de centrum verdediger nog tot 28 officiële wedstrijden, maar volgens Sky Sports wordt het contract van Vidić per direct verscheurd.

Dit heeft te maken met de huidige prestaties van Inter. De ploeg ging lang aan kop in de Serie A, maar moest na een nederlaag in het afgelopen weekend de koppositie aan SSC Napoli laten, terwijl ook Juventus langszij kwam. Achterin zit het echter piekfijn in orde bij Inter. De huidige nummer drie kreeg slechts twaalf doelpunten tegen in de eerste negentien competitiewedstrijden, waarmee het de beste verdediging in Italië heeft. Trainer Roberto Mancini zal dus niet snel aan zijn verdedigende linie willen sleutelen, terwijl Vidić als wisselspeler een te dure kracht is. Het is niet bekend of clubs zich al gemeld hebben bij de Serviër, die van 2006 tot en met 2014 bij Manchester United speelde. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner