10.01.2016 14:37

Ook Inter laat drie punten liggen in Italië

SSC Napoli kan wel eens de meest gelukkige ploeg van speelronde negentien in de Serie A worden. De ploeg kwam zelf nog niet in actie, maar zag concurrenten ACF Fiorentina en Inter punten verspelen. Laatstgenoemde verloor van Sassuolo Calcio. Het was Domenico Berardi die vanaf de stip in de laatste minuut zijn ploeg alsnog de winst bezorgde.

Door de nederlaag blijft Inter voorlopig wel aan kop staan met met 39 punten, maar als SSC Napoli later op de zondag wint van laagvlieger Frosinone Calcio, dan komt de formatie van onder andere Dries Mertens en Jonathan De Guzmán op 42 punten te staan. 

Voor Inter is het extra pijnlijk dat zij eens een keer de ploeg zijn die met minimaal verschil verliest. Van de eerste negentien wedstrijden won de ploeg namelijk maar liefst negenmaal met 1-0, wat Inter op een bijzonder doelsaldo van 24 doelpunten voor en slechts twaalf tegen zet. 

Eerder in de speelronde ging ACF Fiorentina in eigen huis al met 1-3 onderuit tegen Lazio Roma, waardoor ook een ploeg als Juventus dichterbij kan komen. AS Roma verzuimde om te profiteren in de topper tegen AC Milan, het werd 1-1 in de Italiaanse kraker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner